If you don’t              do your dance

who will?

“There is a dance that only you can do. That exists only in you, here and now, always changing, always true. Are you willing to listen with fascination?    If you are, it will deliver you unto the self you have always dreamed you could be. This is a promise.


 – Gabrielle Rot

 

5Rytmer i Hurdal

Vi danser onsdager kl 18.30 i felleshuset, Økolandsbyen.

Den gamle presteboligen i Hurdal har blitt et samlingssted for det kulturelle og sosiale livet som springer ut fra Økolandsbyen. Her møtes økobeboere, andre hurdølinger og romeriksfolk for å danse sammen. Storstua på gården blir da til et sted der du kan få legge deg rett ned på gulvet, og falle inn i roen som ligger og venter i kroppen. Etter hvert som vi følge bølgen får vi kjenne på de delene i oss som innbyr til bevegelse – når vi tillater pust og bevegelse å utfolde seg slik vi er i øyeblikket. 

I 5Rytmer er det ingen teknikker som skal læres, ingen trinn som skal følges. De fem rytmene utgjør en struktur som hjelper oss til å komme i kontakt med vår essens. Vi sirkulerer, staker ut retning, gir slipp, ekspanderer, og omfavner, i utallige varianter og på våre helt unike måter. I dette rommet er det en gave til alle når vi gir oss selv lov til å være slik øyeblikket viser seg. Da åpner vi rom for også andre til å vise sitt sanne jeg.

Kall det din egenkomponerte yoga. Kall det mindfulness eller stressmestring. Kall det trening. Kall det avspenning. Kall det dans.  

Husk vannflaske. Ta gjerne med et pledd. Det er fint å danse barbent. Bruk løse og ledige klær, gjerne lag på lag. Det kan være gulvkaldt i starten.

Pris: 150 kroner (100 kroner for medlemmer av Foreningen for Felleshus).

Ta kontakt med Griet ved inngangen dersom du ønsker å bli medlem.

Bli gjerne med i vår Facebook-gruppe. Den finner du ved å klikke på ikonet nederst på siden. Her får du påminnelser om dans, og du kan be om skyss, eller lignende.

 

NB – We have many english-speaking dancers joining our tribe. The teaching language will be in English upon request.

Funky Families – 5Rytmer for barn

Det viktigste vi kan gi barn er frihet til å være seg selv. 

I 5Rytmer følger vi et mønster av bevegelser som utgjør en bølge. I Funky Families blir barna invitert inn i ulike bevegelseskvaliteter gjennom fortellinger, musikk og inspirerende øvelser. Samtidig er de fri til å finne sin egen form, sitt eget uttrykk, og følge sin egen vilje. Alt vi gjør passer ikke for alle. Vil et barn sitte under bordet eller løpe i sirkel, så er det også greit.

I Funky Families inviteres barn og foreldre til å bevege seg sammen, for å se det spontane, ekte og lekne hos hverandre. Samtidig er det ingen tvang for voksne til å være med i bevegelse. Det er lov å sette seg på kjøkkenet med en kopp kaffe.

Funky Families arrangeres med ujevne mellomrom. Følge med i vår gruppe på Facebook.

Populære klasser har vært Hakkebakkedansen og Vaianabølgen.